Hur använder man ICF?

Innehållsförteckning

Hur använder man ICF?

Hur använder man ICF?

ICF används i dag i många olika sammanhang och för många olika ändamål världen över. Den kan användas som ett verktyg för statistiska, forskningsrelaterade, kliniska, socialpolitiska eller utbildningsrelaterade syften. ... Den ger en mängd information om hur ICF kan tillämpas i olika situationer.

Vad är ICF Sverige?

ICF (International Coaching Federation) erbjuder det enda kända globala certifieringssystemet för coacher som inte är knutet till en specifik utbildning. Certifieringssystemet har som syfte att säkerställa kvalitén på coaching runt om i världen, i enlighet med ICFs etiska riktlinjer och kärnkompetenser.

Vad är ett funktionstillstånd?

Funktionstillstånd avser hur väl (eng: capacity) och på vilket sätt (eng: performance) människor klarar av uppgifter i sin livs- och arbetsmiljö. Man skiljer mellan en social modell och en medicinsk modell.

Hur attityder värderingar och handlanden riktade mot människor med funktionsnedsättning förändrats sedan 1800 talet och vad det kan bero på?

1800-1900-talet – Fokus på att normalisera de avvikande Det fanns även viss pedagogisk forskning till exempel om hur döva skulle läras tala. Mycket av den tidiga forskningen om människor med funktionshinder har fått en hård dom av eftervärlden. Ambitionen var ofta att normalisera de avvikande.

Vad är Personfaktorer?

Kroppsstruktur- hur den enskildes kropp ser ut. Omgivningsfaktorer- vilken miljö den enskilde lever i och hjälpmedel. Personfaktorer- personliga faktorer som kan påverka den enskildes hälsa.

Vad är syftet med ICF?

ICF, Internationell klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa, är en av WHO:s huvudklassifikationer. ICF erbjuder en struktur och ett standardiserat språk för att beskriva funktionstillstånd och funktionshinder i relation till hälsa.

Vad mäter ICF?

Internationell klassifikation av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa, ICF. Klassifikationen ICF gör det möjligt att beskriva en persons funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa utifrån en biopsykosocial modell.

Vad innebär kroppsfunktion?

Med Kroppsfunktioner menas: Den funktion eller funktionsnedsättning som finns i kroppens alla delar, organ och system.

Relaterade inlägg: