Vad innebär Disclosureförordningen för skyldigheter?

Innehållsförteckning

Vad innebär Disclosureförordningen för skyldigheter?

Vad innebär Disclosureförordningen för skyldigheter?

Vad innefattar disclosureförordningen? - Disclosureförordningen ställer krav på vissa finansmarknadsaktörer och finansiella rådgivare att vara transparenta med hur de i processer och rutiner beaktar hållbarhetsrisker och negativa konsekvenser för hållbar utveckling.

Vad innebär Disclosureförordningen för finansmarknadsaktörer?

Syftet med disclosureförordningen är att fastställa harmoniserade regler för finansmarknadsaktörer och finansiella rådgivare om transparens, med avseende på integrering av hållbarhetsrisker och beaktande av negativa konsekvenser för hållbar utveckling i sina processer och tillhandahållande av hållbarhetsrelaterade ...

Vilka omfattas av Disclosureförordningen?

Disclosureförordningen. Den så kallade disclosureförordningen (förordning [EU] 2019/2088) beslutades i december 2019. Den reglerar bland annat hur fondbolag, försäkringsbolag och finansiella rådgivare ska informera sina investerare och kunder om ESG-faktorerna.

Vad är Disclosure?

Disclosure handlar om de krav på information som ska lämnas när det gäller hållbara investeringar och risker. ... Exempel på ämnen inom hållbarhet är ”Impact investing”, ”Hållbara och sociala obligationer”, ”Hållbarhet vid rådgivning och portföljförvaltning”, ”Gröna bolån” och ”Aktiemarknad och hållbarhet”.

Vad innebär Taxonomiförordningen?

Taxonomiförordningen utgör en ramreglering för att avgöra vilka ekonomiska verksamheter som ska anses vara miljömässigt hållbara i taxonomin.

Vad innebär SFDR?

Regelverket för hållbara finanser utvecklas snabbt. Den trädde EU:s Disclosure-förordning (SFDR) i kraft och reglerar hur finansmarknadsaktörer måste informera och kommunicera om hållbarhet.

Vad är NFRD?

Direktivet om icke-finansiell rapportering (Non Financial Reporting Directive, NFRD) innehåller krav på vissa företag att ta fram en hållbarhetsrapport. ... Direktivet anger miljörelaterade, sociala och personrelaterade frågor, respekt för mänskliga rättigheter samt bekämpning av korruption och mutor.

Vad innebär hållbara värdepappersfonder?

Hållbara fonder och ansvarsfulla investeringar handlar om att verka för att företag bakom de värdepapper fonden investerar i tar hänsyn till hållbarhet, och redovisar sitt arbete för miljö, socialt ansvar och ägarstyrning.

Vad är SFDR?

Regelverket för hållbara finanser utvecklas snabbt. Den trädde EU:s Disclosure-förordning (SFDR) i kraft och reglerar hur finansmarknadsaktörer måste informera och kommunicera om hållbarhet.

Vad innehåller en hållbarhetsredovisning?

Redovisningen ska enligt lagen behandla fem olika områden: miljö (exempelvis användning av energi och vatten, samt växthusgasutsläpp och andra föroreningar), sociala och personalrelaterade frågor (exempelvis jämställdhet, arbetsvillkor, hälsa och säkerhet, samt dialog med lokala grupper) samt mänskliga rättigheter och ...

Relaterade inlägg: