Får man bjuda på alkohol på restaurang?

Innehållsförteckning

Får man bjuda på alkohol på restaurang?

Får man bjuda på alkohol på restaurang?

För alla som säljer alkoholdrycker finns det ett generellt gåvoförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att kompensera en gäst för något genom att bjuda på alkohol. Du får exempelvis inte bjuda en gäst på en avec till kaffet. Däremot kan du natur- ligtvis bjuda på kaffet och en efterrätt.

Får företag bjuda på alkohol?

Som butikslokal räknas lokaler där allmänheten kan köpa eller hyra varor eller tjänster. ... Näringsidkare får heller inte bjuda på alkohol som ett led i marknadsföringen av sina ordinarie varor eller tjänster.

Kan man bjuda på alkohol?

GÅVOFÖRBUD För alla som säljer alkoholdrycker finns det ett gene rellt gåvoförbud. Det innebär att det inte är tillåtet att kompensera en gäst genom att bjuda på alkohol. Du får till exempel inte bjuda en gäst på en avec till kaffet. Istället kan du bjuda på kaffet och en efterrätt.

Får man ta med sig egen alkohol på hotell?

Gästen får ha medtagen alkohol på hotellrummet eftersom det är gästens privata sfär. Hotell har inte samma tillsyn på ett rum som man har i en restaurang. Narkotikapåverkad får ingen någonsin vara, inte ens på sitt eget rum. Ring polisen vid detta problem.

Vad säger lagen om marknadsföring av alkohol?

De bestämmelser som gäller för marknadsföring av alkoholdrycker finns i kapitel 7 i alkohollagen (2010:1622). Vid all marknadsföring av alkoholdryck ska du iaktta särskild måttfullhet. Särskild måttfullhet innebär bland annat att marknadsföring inte får vara uppsökande, påträngande eller uppmana till bruk av alkohol.

Hur regleras försäljningen av alkohol?

Med monopolet sätts gränser för tillgängligheten i form av antal butiker, regler för till vem man får sälja samt begränsade öppettider. Grundtanken med monopolet är att försäljningen av alkohol ska ske utan privat vinstintresse.

Är Bowling avdragsgillt?

Om det ingår utrustning i priset för själva aktiviteten, exempelvis bowlingklot i priset för att spela bowling, kan friskvårdsbidraget användas för att bekosta aktiviteten inklusive utrustning.

Relaterade inlägg: