Vad räknas som dolda fel katt?

Innehållsförteckning

Vad räknas som dolda fel katt?

Vad räknas som dolda fel katt?

Enligt konsumentköplagen är en person som sålt en kattunge skyldig att ersätta köparen för dolda fel som uppkommer hos katten. ... Exempel på dolda fel hos katt är missbildningar av inre organ eller medfödd dövhet. Dolda fel-försäkringen består av två delar; livförsäkring och veterinärvård.

Vad kostar dolda fel försäkring katt?

Dolda fel-försäkringen kostar 700 kr. Om du har honan försäkrad hos oss betalar du ingenting för denna försäkring. Den gäller i tre år från kattungarnas leveransdatum.

Måste man ha katten försäkrad?

Varför ska man försäkra sin katt? Katter kan, liksom vi människor, bli sjuka eller skada sig. Vanliga orsaker till att katter behöver besöka veterinären är till exempel sårskador, ormbett och juvertumörer. En försäkring gör bland annat att du får hjälp med att betala veterinärkostnaderna som ibland kan bli mycket höga.

Kan man försäkra en katt som är sjuk?

Läs om kattförsäkringar. Kattförsäkringar kan i allmänhet tecknas från det att kattungen är mellan fyra och sex veckor gammal. I vissa försäkringar finns det en karenstid på 20 dagar. Om din katt blir sjuk under den tiden gäller inte försäkringen.

Hur mycket kostar försäkring på en katt?

En kattförsäkring kostar mellan kronor i månaden. För att få ett exakt pris för just din katt är det snabbaste och enklaste sättet att räkna på en offert hos ett försäkringsbolag.

Relaterade inlägg: