Vad innebär aktiv försäljning?

Innehållsförteckning

Vad innebär aktiv försäljning?

Vad innebär aktiv försäljning?

Med aktiv försäljning avses att återförsäljaren aktivt kontaktar kunder genom besök eller direktreklam. Det är förbjudet att hindra en återförsäljare att sälja till kunder som kontaktar återförsäljaren på eget initiativ, s.k. passiv försäljning.

Vad är Direct Selling?

Direkthandel initieras vid personliga möten utanför de traditionella försäljningsställena. Vi brukar säga att direkthandel är butikslös. En visning eller försäljning kan i princip ske var som helst; hos grannen, på arbetsplatsen eller på någon helt annan plats.

Vilket syfte har konkurrenslagen?

Konkurrenslagen förbjuder konkurrensbegränsande samarbeten mellan företag och att företag som har en dominerande ställning utnyttjar sin marknadsmakt. I lagen finns även regler om företagsförvärv och när dessa får förbjudas.

Vad är indirekt försäljning?

Indirekta distributionskanaler har en eller flera mellanhänder, som ägs och drivs av någon annan än producenten. Ett exempel på en indirekt distributionskanal är att företaget använder sig av outsourcing istället för att ha egna återförsäljare. Det innebär att företaget samarbetar med externa återförsäljare.

Vad är direkthandel Direct Selling Sweden?

Direct Selling Sweden, DSS, är branschorganisationen för företag som arbetar med direktförsäljning/direkthandel.

Relaterade inlägg: