Vilka är kriminalvårdens huvuduppgifter?

Innehållsförteckning

Vilka är kriminalvårdens huvuduppgifter?

Vilka är kriminalvårdens huvuduppgifter?

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten, transportera klienter samt göra personutredningar och ge sitt yttrande till domstolen inför en rättegång.

Hur är det att vara kriminalvårdare?

Som kriminalvårdare arbetar du med de människor som sitter på kriminalvårdens anstalter och häkten. Du ansvarar för tillsyn, vård och aktivering av de intagna. Kriminalvårdare ska genom samtal och rådgivning försöka påverka de intagna att reflektera över sin situation.

Vad är kriminalvården?

  • Kriminalvården, tidigare Kriminalvårdsverket, är ett statligt verk som sedan kriminalvårdsreformen 1974 handhar svensk kriminalvård och därmed verkställande av straff. Kriminalvården består av huvudkontoret och 6 regioner samt nationella transportenheten med stab i Norrköping.

Vad är kriminalvårdsutbildningen?

  • Kriminalvårdsutbildningen är en obligatorisk utbildning på 24 veckor och du är anställd med full lön under hela utbildningstiden. Efter fullföljd Kriminalvårdsutbildning görs en samlad bedömning för möjlighet till tillsvidareanställning. Läs mer om anställningsform här.

Vilka egenskaper behöver du för att arbeta som kriminalvårdare?

  • Personliga egenskaper. Du, som vill arbeta som kriminalvårdare behöver vara en person som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är viktigt att du är stresstålig, ansvarstagande, stabil och kan sätta gränser, har god samarbetsförmåga och har lätt för att samarbeta i grupp samt är ...

Relaterade inlägg: