Vad kostar dränering per löpmeter?

Innehållsförteckning

Vad kostar dränering per löpmeter?

Vad kostar dränering per löpmeter?

Ett riktmärke är att dränering kostar 3000 kr/löpmeter/2 meter djup som ska grävas. Det innebär att ett hus med en normalstor källare om 60 kvm kommer ha ca 30 löpmeter husgrund, vilket kommer kosta 30*3000=90 000 kr att dränera.

Vad kostar dränering med Isodrän?

Materialkostnad för dränering isodrän, pordrän, platonmatta). Kostnaden per löpmeter, alltså meter yta som dräneras ligger ofta mellan 9 kr.

Hur ofta ska man byta dränering?

Man brukar säga att dräneringen ska läggas om vart 30:e år. Men det beror på hur den är gjord. – Dräneringen kan hålla i 40 år om allt ligger i dränerande material. Men om det ligger i lera som slammar igen kanske det bara håller 15 år.

Hur vet man när det är dags att dränera?

Hur vet man om man behöver dränera huset? Om du har synliga tecken på fukt eller mögel i källaren finns det orsak att misstänka att husets utvändiga fuktskydd behöver åtgärdas, särskilt om befintlig dränering är av äldre datum. ... Det är allmänt fuktigt i källaren. Det läcker in vatten genom väggarna eller golvet.

Vad kostar det att gjuta en bottenplatta?

Arbetskostnaden, som berättigar till ROT-avdrag, kan sägas vara ungefär 500 kr i timmen för en hantverkare, men mer relevant är nog att titta på priset per kvadratmeter. Räkna med någonstans runt 400-700 kr/kvadratmeter betongplatta i arbetskostnad.

Relaterade inlägg: