Hur många lever i flykt?

Innehållsförteckning

Hur många lever i flykt?

Hur många lever i flykt?

I slutet av 2020 befann sig 82,4 miljoner människor på flykt i världen, av dem är: 48,0 miljoner på flykt i sitt eget land – internflyktingar (45,7 miljoner 2019). 26,4 miljoner har flytt till ett annat land – flyktingar (26,0 miljoner 2019).

Vad innebär att man är en kvotflykting?

En kvotflykting är en person som har flytt från sitt land och som har blivit utvald av FN:s flyktingorgan UNHCR för att få flytta till ett annat land. Det kallas vidarebosättning (på engelska resettlement).

Är kvotflyktingar asylsökande?

Även om deras flyktingstatus är densamma som flyktingar som söker asyl på plats i Sverige så är kvotflyktingar ensamma om att få en trygg, organiserad resa till Sverige.

Varför flydde syrier till Sverige?

Syrier började komma till Sverige på 1980-talet. Flyktingkrisen började 2011, då tusentals syriska medborgare flydde över gränsen till grannlandet Turkiet och Libanon till följd av bombattacker, etnisk förföljelse och religionsförföljelse.

Varför flyr somalier till Sverige?

Militärtjänsten är obligatorisk och förlängs ofta i princip hur länge som helst, och är ett av de vanligaste skälen till att folk flyr från landet.

Relaterade inlägg: