Vad räknas som forskarutbildning?

Innehållsförteckning

Vad räknas som forskarutbildning?

Vad räknas som forskarutbildning?

Utbildningen på forskarnivå är två eller fyra år, och leder till licentiat- respektive doktorsexamen. Doktorsexamen är den högsta akademiska examen i Sverige. Utbildningen består av kurser och ett avhandlingsarbete, som ska utgöra minst hälften av examens omfattning.

Vad kännetecknar en forskarutbildning?

En forskarutbildning omfattar 4 års heltidsstudier och leder till en doktorsexamen. ... Forskarutbildningen består av kurser och ett självständigt forskningsprojekt som resulterar i en doktorsavhandling.

Hur söker man till forskarutbildning?

För att bli antagen krävs det att du har grundläggande behörighet för forskarutbildning. Det kan också krävas en särskild behörighet som gäller för respektive forskarutbildningsämne. De särskilda behörighetskraven kan vara att du ska ha språkkunskaper eller ha läst kurser i ett ämne som är relevant för utbildningen.

Hur många söker doktorand?

Doktorandtjänster söks i stor konkurrens, ofta med ca hundra sökande från hela världen: Några få av dessa har redan hunnit skriva referee-bedömda artiklar och några har en licentiatexamen och söker till senare delen av forskarutbildningen.

Hur söker man en doktorandtjänst?

För att söka en doktorandtjänst krävs vanligtvis en avlagd masterexamen, vilket i Sverige innebär att man ska ha läst 160 studieveckor. En veckas studier motsvarar 1,5 högskolepoäng så 160 studieveckor innebär således 240 högskolepoäng.

Relaterade inlägg: