Varför Engelska skolan?

Innehållsförteckning

Varför Engelska skolan?

Varför Engelska skolan?

Omkring hälften av undervisningen på Internationella Engelska Skolan sker på det engelska språket, av behöriga lärare från engelsktalande länder som Kanada, USA och Storbritannien. Att vara omgiven av engelskan hela dagarna hjälper våra elever att bli tvåspråkiga på riktigt och att behärska båda språken fullt ut.

Vilka ämnen är på engelska i engelska skolan?

Nivåer i språk
BildArt
Naturorienterande ämnenScience studies
Samhällsorienterande ämnenSocial study subjects
SlöjdCrafts
SvenskaSwedish

Vad är speciellt med Engelska skolan?

Vi har en organisation som skiljer sig från andra skolor. Vi har, utöver lärarna, många vuxna som stödresurser runt om i skolan för att skapa en trygg och säker miljö. I genomsnitt har vi två lärare per klass och ytterligare en vuxen per klass, det vill säga en vuxen per tio elever.

Är engelska skolan en bra skola?

Alla friskolegrupper sätter glädjebetyg jämfört med kommunala skolor – men Engelska skolan och Kunskapsskolan ligger i topp, enligt en ny rapport. Ungefär två tredjedelar av Engelska skolans bättre resultat beror på generös betygssättning, hävdar rapportförfattaren.

Är engelska skolan privat?

Skolan är Sveriges största fristående grundskoleverksamhet}. Verksamhetsåret 2021/2022 går drygt 30 000 elever i Sverige i företagets 42 grundskolor i årskurserna F–9 och den enda gymnasieskolan (Internationella Engelska Gymnasiet på Södermalm i Stockholm).

Hur många elever går på Engelska skolan?

Läsåret 2020/21 driver IES 38 grundskolor och ett gymnasium i Sverige, med sammantaget ca 28 000 elever. Engelska Skolan startades 1993, i direkt anslutning till friskolereformen.

Hur många står i kö till Engelska skolan?

Engelska skolan har över 50 000 elever i till sina skolor.

Vilka årskurser har engelska skolan?

Vilka årskurser har skolan? Vi har tre parallella klasser från årskurs 4 till 9.

Är ni nöjda med Engelska skolan?

Internationella engelska skolan hamnar under genomsnittet i studiero och trygghet enligt Skolinspektionens senaste enkät. Studiero & trygghet Lärarna är nöjda. Vårdnadshavarna är nöjda. Men av eleverna får studiero och trygghet på Internationella engelska skolan inga toppbetyg i Skolinspektionens undersökning.

Vad tycker ni om Engelska skolan?

Min engelska nivå har hjälpt mig i gymnasiet, utmanande men ändå kul att ha lektioner på engelska. Dock är man inlåst i skolan under dagarna som är väldigt långa. Lärarna har stenkoll på vad man gör utanför lektionerna i skolan, jag anser att de lägger för mycket vikt vid saker som inte spelar någon roll.

Relaterade inlägg: