Vad är säkerhetskänslig verksamhet?

Innehållsförteckning

Vad är säkerhetskänslig verksamhet?

Vad är säkerhetskänslig verksamhet?

Säkerhetskänslig verksamhet är sådan verksamhet som är av betydelse för Sveriges säkerhet eller som omfattas av ett för Sverige förpliktande internationellt åtagande om säkerhetsskydd. ... Säkerhetsskydd kan övergripande beskrivas som ett system av samverkande åtgärder som syftar till att skapa ett heltäckande skydd.

Vad är en skyddsplan säkerhetsplan?

Säkerhetsplanen består av två delar. Plan fysiskt skydd beskriver de säkerhetsåtgärder som ska vidtas för projektet vad avser fysiskt skydd. Plan för informationssäkerhet beskriver övriga informationssäkerhetsåtgärder som ska vidtas för projektet.

Vad är skyddsvärden?

2. Identifiering av skyddsvärde. Utifrån verksamhetsbeskrivningen ska man sedan identifiera om det finns någonting som kan anses vara skyddsvärt i verksamheten, dvs har bäring på Sveriges säkerhet. Detta skulle kunna vara uppgifter, informationssystem, byggnader eller dylikt, och kallas för skyddsvärden.

Vem bedriver säkerhetskänslig verksamhet?

Den som bedriver säkerhetskänslig verksamhet kallas i säkerhetsskyddslagen för verksamhetsutövare. Verksamhetsutövaren ansvarar för att utreda om den verksamhet man bedriver är säkerhetskänslig och för att dokumentera verksamhetens behov av säkerhetsskydd.

Vad betyder det att en säkerhetsplan är operativ?

En säkerhetsplan är ett styrdokument som ska beskriva hur evenemanget arbetar med säkerhet. Säkerhetsplanen är även ett kommunikationsmedel med den egna personalen och i kontakten med myndigheter och andra organisationer, exempelvis i tillståndsförfarandet.

Vad ska Informationssäkerhet förebygga enligt Säkerhetsskyddslagstiftningen?

Skydd av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter Informationssäkerhet ska enligt säkerhetsskyddslagen förebygga att säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter röjs, ändras, görs otillgängliga eller förstörs av obehöriga. Mer om säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter hittar du under Säkerhetsskydd.

Relaterade inlägg: