Varför får man pilonidalcysta?

Innehållsförteckning

Varför får man pilonidalcysta?

Varför får man pilonidalcysta?

Det är inte helt känt hur en pilonidalcysta uppstår. Förmodligen beror den på att ett hårstrå har tryckts tillbaka in i sin hårsäck och att det då har uppstått en inflammation. Ibland brister den inflammerade hårsäcken. Då kan det bildas en liten kanal under huden, en så kallad fistel.

Hur blir man av med en pilonidalcysta?

Behandling av pilonidalcysta Om bölden gör ont kan vi tömma den på var och minska trycket. Vi skär ett snitt i bölden och låter vätskan rinna ut. Före ingreppet ges lokalbedövning. Om besvären med pilonidalcystan är återkommande kan du behöva opereras.

Hur blir man av med en fistel?

För att bli av med en anal böld eller fistel behövs oftast en operation. Operationen kräver normalt att man är sövd, då lokalbedövning inte är tillräcklig. Före narkos behöver man vara fastande i minst sex timmar. Operation av böld – När patienten är sövd öppnar kirurgen bölden så att varet kan tömmas ut.

Vad är Pilonidalsinus?

Pilonidalsinus eller pilonidalcysta (pilos = hår) uppkommer över sakrum i övre delen av crena ani genom att hårstrån växer ned i det subkutana fettet vilket leder till en främmandekroppsreaktion.

Relaterade inlägg: