Hur överprövar man en upphandling?

Innehållsförteckning

Hur överprövar man en upphandling?

Hur överprövar man en upphandling?

En leverantör kan begära att en förvaltningsdomstol överprövar en pågående upphandling om den anser att den upphandlande organisationen har gjort något fel under upphandlingen. Det är möjligt att ansöka om överprövning av endast en del av en upphandling, till exempel ett ramavtalsområde eller ett delkontrakt.

Vad kan överprövas?

Överprövning av en upphandling Det är möjligt för en leverantör att begära en överprövning av en pågående upphandling om leverantören anser att den upphandlande myndigheten eller enheten (upphandlande organisationen) har gjort något fel under upphandlingen.

Hur räknar man Avtalsspärr?

Avtalsspärren räknas från och med dagen efter att meddelandet om tilldelningsbeslut har skickats. Dvs. om tilldelningsbeslutet sändes ut den 10 okt, så börjar fristen räknas med den 11 okt som dag ett. Om avtalsspärren löper ut en lördag, söndag eller helgdag förlängs avtalsspärren t.o.m. nästkommande vardag.

Varför finns en Avtalsspärr vid offentliga upphandlingar?

Avtal kan tecknas när beslut om tilldelning har fattats och avtalsspärren har löpt ut. ... Under den tiden får den upphandlande organisationen inte ingå avtal.

Hur lång tid tar en överprövning?

Hur lång tid har man på sig att skicka in en överprövning från och med beslutet? Det finns i princip inte någon bestämd tid inom vilken en begäran om överprövning ska ske. Om det har gått lång tid mellan begäran om överprövning och det beslut som begärs prövat kan dock detta medföra att ärendet inte prövas i sak.

Relaterade inlägg: