Kan orsaka svält?

Innehållsförteckning

Kan orsaka svält?

Kan orsaka svält?

Stormar, översvämningar, torka, krig och pandemi har påverkat skördar, boskap, livsmedelspriser och människors försörjning. – I dagens värld, där det finns tillräckligt med mat för alla om vi fördelar det rättvist, är det fruktansvärt att miljoner människor befinner sig i undernäring och svält.

Var är det svält?

OM SVÄLTKATASTROFEN. Mer än 20 miljoner människor i Sydsudan, Kenya, Etiopien och Somalia hotas av svält. Länderna har under flera år drabbats hårt av torka. Fyra år av konflikt i Sydsudan har orsakat stora flyktingströmmar inom landet och i grannländerna.

Hur många människor i världen svälter?

Antalet hungrande och undernärda i världen uppskattas idag till 963 miljoner människor. Var femte sekund dör ett barn under tio år av svält eller sjukdomar orsakade av undernäring. Detta trots att världen redan idag producerar tillräckligt med mat för jordens befolkning på 6,7 miljarder människor.

Hur många svälter i världen 2020?

Organisationen befarar att över 250 miljoner människor kommer utsättas för akut matbrist innan slutet av 2020, och att mer än 30 länder kommer drabbas av hungersnöd. WFP:s chefsekonom Arif Husain är särskilt bekymrad över människor som befinner sig i konfliktområden: – De behövde inte COVID-19.

Relaterade inlägg: