Vilket utgångspris?

Innehållsförteckning

Vilket utgångspris?

Vilket utgångspris?

Eftersom marknaden och enskilda bostäder skiljer sig så mycket från fall till fall så kan man inte säga en exakt strategi för hur ett utgångspris skall sättas men för att komma så nära verkligheten och normalfallet som möjligt så skulle jag säga att ett utgångspris bör ligga ca 10-12% under ett förväntat slutpris.

Kan man anmäla mäklare?

Om du tycker att en mäklare har utfört sitt uppdrag på ett felaktigt sätt kan du anmäla det till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI. En anmälan har stor betydelse för myndighetens tillsyn över mäklarna. FMI kan ge till exempel ge mäklaren en varning eller, om det gäller allvarliga fel, avregistrera mäklaren.

Hur sätter man utgångspris?

Konsten att sätta ett lämpligt utgångspris handlar mycket om att samla in information om vad andra hus, vilka liknar ditt, har sålts för på senare tid. Tidigare har det varit svårt att få fram sådan information, men numera finns den tillgänglig via kostnadsfria tjänster på nätet.

Hur mycket lägre än utgångspris kan man lägga?

Hur långt under utgångspris räknas som ett skambud? Det går inte att svara på generellt eftersom varje försäljning har sina unika förutsättningar. Ett bud som är 500 000 kronor under utgångspriset kan räknas som ett skambud i vissa fall men vara helt rimligt i andra.

Var ser man slutpriser på hus?

För att se vilket pris en bostad har sålts för söker du Slutpriser på Booli. Skriv in gatan eller området du är intresserad av, välj slutpriser istället för till salu och klicka sedan på sök.

Hur kan man anmäla mäklaren om lockpris?

Även om lockpriser är olagligt och strider mot god mäklarsed är det ofta svårt att bedöma om det verkligen rör sig om lockpriser. Trots detta har du alltid möjligheten att anmäla en mäklare till Fastighetsmäklarinspektionen för brott mot god mäklarsed om du anser att mäklaren medvetet har satt ett lockpris.

Kan man bjuda under accepterat pris?

Står det accepterat pris i bostadsannonsen är priset som uppgetts det säljaren kan tänka sig att sälja för, och som ligger nära mäklarens värdering av bostaden. Att bostaden ligger ute med ett accepterat pris betyder dock inte att den måste säljas till det priset. Dels kan det fortfarande bli budgivning.

Hur mycket går hus upp i budgivning?

Här kostar en villa runt respektive kronor. För lägenheter toppar Skellefteå listan med 21,1 procent. Medelslutpriset för en lägenhet i Skellefteå är cirka kronor. I Stockholm går en budgivning för villa i snitt upp 11,9 procent och en lägenhet budas i snitt upp med 12,9 procent.

Relaterade inlägg: