Är konferens representation?

Innehållsförteckning

Är konferens representation?

Är konferens representation?

Kostnader för kickoff och konferenser räknas inte som representationskostnader ur avdragssynpunkt, vilket gör avdragsrätten tämligen obegränsad. Även kostnader för måltider och nöjen till personalen blir då avdragsgilla.

Vad är en studieresa?

Studieresor gör klass eller undervisningsgrupp i syfte att konkretisera och fördjupa olika moment i en studiekurs. Resan är således ett annat sätt att genomföra utbildningen. Den ställer också en del andra krav på både elever och personal, t ex genom övernattning m m.

Vad räknas som representation?

Vad är representation? Representation, representation fees på engelska, är ett samlingsbegrepp för avdragsgilla utgifter som görs för att gynna verksamheten. Det kan vara kostnader för enklare förtäring, teaterbesök eller dylikt som har använts för att främja företagets verksamhet.

Hur bokförs konferens?

Kostnader för konferenser och konferensresor klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69. Kostnader för extern representation klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som representationskostnader i kontogrupp 60.

Relaterade inlägg: