Vilket träd kommer lagerblad ifrån?

Innehållsförteckning

Vilket träd kommer lagerblad ifrån?

Vilket träd kommer lagerblad ifrån?

Lager, laurus nobilis. Man blir lätt förtjust i de vackert, läderartade mörkt gröna bladverket, som dessutom håller sig grönt året om. Lagerblad är en vacker växt med aromatiska blad. I sydligare länder kan det bli upp till 15 meter högt, men oftast ser man dem som lågväxande buskar.

När skördar man lagerblad?

Fast egentligen behöver du inte ens torka, du kan ju plocka färska lagerblad direkt från busken när du behöver. De färska bladen är starkare i smaken och går fint att använda som de är. De färska bladen bör dock vara fullvuxna innan de skördas, så ta inte från toppen av grenarna.

Var odlas lagerblad?

Laurel nobilis. När lagerträden växer där de egentligen hör hemma, vid Medelhavet, så blir de höga träd och har mörkt, mörkt gröna blad. Här hemma ser vi de oftast som lite stramt hållna, formklippta buskar, fortfarande med mörka blad men lite mattare i färgen.

Är alla lagerblad ätliga?

Smaken är aromatisk, men bitter och sträv. De innehåller en amygdalin närstående cyanogen glykosid, laurocerasin, som när bladen läggs i vatten övergår till blåsyra. Växtens blad är giftiga, men de körsbärsliknande bären är ätliga, dock med ganska intetsägande smak.

När kan man ställa ut lagerblad?

alla kan du ställa ut på våren när tempen i skuggan är +1c (ta in vid vårfrost). placera dom först i skuggan, lagern tål solen sämst under våren och rosmarin tål den bäst.

Relaterade inlägg: