Vilka lyssnar på pop?

Innehållsförteckning

Vilka lyssnar på pop?

Vilka lyssnar på pop?

I slutet på 1960-talet börjar man skilja mellan rock och pop. Popmusiken görs normalt av popgrupper med musiker, och/eller popartister som gruppens sångare eller sångare med separat kompgrupp, samt låtskrivare, musikproducent etc.

Hur låter pop?

Genren ”pop” är från början en förkortning på ”populär musik”. Popmusik är oftast lite disco-aktig och har alltid ett högre tempo. I pop-låtar lånar man ofta inslag av andra genrer som till exempel dance och rock. Denna genre sägs ha uppkommit 1926.

Varför lyssnar man på pop?

Typiska popgrupper spelar oftast en typ av mer kommersiellt gångbar musik och texterna handlar oftast om kärlek, relationer och dans och väldigt sällan så har de politiska budskap eller drivs utav ungdomsrevolter likt punk och rock. ... Här i Sverige sjöngs det till popgrupper så som Tages, Shanes, Hounds och Hep Stars.

Vilka instrument är vanliga inom pop?

Pop- och rockmusiken brukar ofta ”vanligainstrument som gitarr, bas och trummor och här kan den nya teknologin användas på olika sätt. Du kan t ex spela in akustiska trummor på en dator och senare flytta och justera olika slag för att förbättra och ”tajta till” trumkompet.

Vad heter sångerskan Björk?

Björk Guðmundsdóttir ['pjœr̥k 'kvʏðmʏnstoʊhtɪr̥], känd under sitt förnamn och artistnamn Björk, född 21 november 1965 i Reykjavik, är en isländsk sångare, kompositör, producent, musiker och skådespelare.

Hur spelas pop och rock?

Pop/rockhistorien har sin grund i den afrikanska musiken, därför kallas också pop/rock för afroamerikansk musik. Den afrikanska musiken framfördes unisont (enstämmigt) och flerstämmigt – dans, trummor, handklapp.

Relaterade inlägg: