Vad kostar det att slipa skridskor XXL?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att slipa skridskor XXL?

Vad kostar det att slipa skridskor XXL?

VANLIG SLIPNING 79:- Förutom att alla våra varuhus slipar skridskor, kan du också få skridskorna du beställer online slipade. Du gör detta genom att välja Prosharp skridskoslipning under tillbehör.

Hur kan man slipa skridskor?

När du bryner dina skridskor är det mycket viktigt att du har ett stativ avsett för ändamålet och en stor brynsten som inte ramlar av och skapar en felaktig vinkel. Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna.

Hur ofta ska man slipa skridskor?

Hur ofta ska man slipa skridkor? Normalt behövs en profilslipning en till två gånger per säsong, men detta beror på vilken slipmaskin man använder sig av.

Kan man åka på oslipade skridskor?

Väntar man för länge med att slipa så kan åkaren ha vant sig vid oslipade skridskor och uppleva att det känns svårt eller obehagligt att åka på nyslipade skridskor. Vi rekommenderar därför att man slipar regelbundet, är försiktig med skenan och håller ”koll” på sina skridskor.

Vad kostar ett par skridskor?

276 produkter

  • CCM Super Tacks 93 kr.
  • Bauer X-LS Sr. 549 kr.
  • Zandstra N.I.S. med binding. 1 300 kr.
  • CCM Tacks 90 kr.
  • CCM Super Tacks 93 kr.
  • Zandstra Easy Glider. 549 kr.
  • Bauer Supreme S kr.
  • Bauer Supreme Ultrasonic Sr. 4 450 kr.

Vad är Skåldjup på skridskor?

Nya skridskor från leverantören levereras alltid oslipade, därför ser vi till att slipa skridskorna om du vill. Det som bestämmer skärpan på en skena är skåldjupet (som anges i millimeter). Desto djupare skål, desto vassare blir det. Vanligast skåldjup för en utespelare är 18-25 mm.

Hur använda Bryne skridskor?

När en skridskoskena slipas för att få vassa kanter på undersidan så uppstår grader (råegg) på sidorna av skenan. Dessa grader gör att skridskon känns slö mot isen och ökar friktionen. Använd ett bryne för att ta bort dem genom att dra brynet plant längs med sidorna. Nu kommer du ha perfekt skärpa!

Hur ofta ska man byta skridskor?

Hur länge håller ett par skridskor? – Tar du hand om dina skridskor håller de länge. Både skena och skenhållare är dessutom utbytbara så blir det för slitet eller går sönder byter du bara.

Relaterade inlägg: