Måste man försäkra katter?

Innehållsförteckning

Måste man försäkra katter?

Måste man försäkra katter?

Varför ska man försäkra sin katt? Katter kan, liksom vi människor, bli sjuka eller skada sig. Vanliga orsaker till att katter behöver besöka veterinären är till exempel sårskador, ormbett och juvertumörer. En försäkring gör bland annat att du får hjälp med att betala veterinärkostnaderna som ibland kan bli mycket höga.

Vad innebär livförsäkring på katt?

Många väljer att teckna en livförsäkring på sin katt. Livförsäkringen kan ge dig ersättning om din katt dör eller om den på grund av sjukdom eller olycksfall måste avlivas. ... Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Vilken försäkring för katt?

Med både liv- och veterinärvårdsförsäkring får din katt ett heltäckande försäkringsskydd. En kattförsäkring består ofta av en veterinärvårdsförsäkring som kan ersätta kostnader för undersökning och behandling om katten blir sjuk eller skadas vid ett olycksfall.

Kan man försäkra gammal katt?

Kan alla katter försäkras? Du kan försäkra din katt om den är minst sex veckor och inte har fyllt sju år. Tar du över en äldre katt som redan är försäkrad i Folksam, kan du själv teckna en ny försäkring för den.

Relaterade inlägg: