Vad kostar konstgödsel?

Innehållsförteckning

Vad kostar konstgödsel?

Vad kostar konstgödsel?

Optimal kvävegiva – kostnad för kväve lika stor som värdeökning för skördeprodukt
GödselPris
Vårkorn, malt1,60 kr/kg
Vårkorn, foder1,27 kr/kg
VallPris
3 skördar0,66 kr/kg

Vad kostar gödning?

När Lantmännen sänkte priserna på gödning över lag så gick priset på N34 ned med 30 öre/kg och NS 27-4 med 22 öre/kg, jämfört med oktoberpriserna. Enligt HIR Malmöhus innebär det ett kvävepris i N27-4 på 16,60 kr/kg N samtidigt som priset på kväve i N34 blir 14,20 kr/kg N.

Hur mycket gödning per hektar?

En första skörd på 4-5 ton ts med 160 g/kg ts råprotein bortför 102-128 kg kväve/ha. Dessutom byggs stubb och rötter så även om marken levererar en del måste man räkna med att det behöver gödslas ca 1 kg N/ha till första skörd i en gräsvall eller en äldre blandvall med lite klöver.

Vad är Map gödning?

YaraTera KRISTA MAP är ett vattenlösligt kväve- och fosforgödselmedel. Produkten är kristallin och löses snabbt i vatten. Kan användas till alla typer av näringsbevattning såsom droppbevattning, gödselvattning och spridarbevattning.

Hur mycket konstgödsel per kvadratmeter?

Använder man hönsgödsel räcker det med cirka 2 deciliter per kvadratmeter för att inte riskera kväveläckage. Olika jordar har olika förmåga att hålla fast näringen. Det kan vara förödande att gödsla en lätt sandjord med konstgödsel eftersom näringen rinner rakt igenom om det inte finns aktiva växter som fångar upp den.

Vad kostar Biofer?

Priset på Biofer 7-9-0 ligger idag på 650 kronor per ton fritt levererat på gården i hela Sverige. Spridningen kostar max 50 kronor per ton med lastning och med rimliga transportavstånd.

Relaterade inlägg: