Hur ansöker man om varumärkesskydd?

Innehållsförteckning

Hur ansöker man om varumärkesskydd?

Hur ansöker man om varumärkesskydd?

Vill du skydda ditt varumärke i Sverige ansöker du om skydd hos Patent- och registreringsverket (PRV). En svensk varumärkesregistrering gäller i tio år och kan därefter förlängas tio år i taget.

Vad är design och mönsterskydd?

Mönsterskydd är den rättsliga termen för det man ofta brukar kalla designskydd, det vill säga ett skydd för nyskapande design. Ett mönsterskydd skyddar utseende och form, men inte en produkts funktion eller den bakomliggande idén. ... För att en produkt ska kunna mönsterskyddas så krävs att den är: Ny.

Vad krävs för att en produkt ska få designskydd?

För att en produkt ska kunna designskyddaskrävs att den är:

  • Ny. Med det menas att denna design skiljer sig från all tidigare offentliggjord design, det räcker till exempel inte att byta färg på ett redan existerande mönster. ...
  • Designen måste ha särprägel.

Hur registrerar man ett varumärke steg för steg?

För att du ska få ett korrekt varumärkesskydd måste du ha en klar bild av vilka varor och tjänster som ditt varumärke ska marknadsföra. Varumärkesskyddet gäller för den sortens varor och tjänster, det vill säga klasser, som du väljer i din ansökan. Har du bestämt i vilka länder du vill skydda ditt varumärke?

Hur funkar Trademark?

Trademark, det vill säga varumärke. ... Symbolen används för att visa att ett visst varumärke är registrerat som varumärke. Användandet saknar i sig rättslig betydelse i Sverige, men det strider mot marknadsföringslagen att använda sig av symbolen om varumärket inte är registrerat.

Relaterade inlägg: