Vad kostar det att ha Chromecast?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att ha Chromecast?

Vad kostar det att ha Chromecast?

Chromecast kostar cirka 400 kronor och Chromecast Ultra cirka 800 kronor. I Chromecast väljer du video från mobilen eller surfplattan som sedan spelas upp på tv:n. Här har appen SVT Play kopplats till Chromecast, men inget tv-program har startats. Här spelas ett tv-program upp i Chromecast.

Är SVT Play appen gratis?

SVT Play finns som app till Android tv. Du kan ladda ner den gratis i Google Play store. Läs mer om SVT playAndroid tv här.

Vad är en Google Chromecast?

  • Chromecast är Googles smidiga lösning för dig som gärna vill kunna använda din vanliga tv som en smart-tv och få tillgång till internet-tv och mycket annat. Fysiskt är Google Chromecast en liten låda som ansluts till tv:n med en hdmi-kontakt. Med en Google Chromecast blir det enkelt att titta på filmer och serier från exempelvis Netflix, ...

Hur ska du koppla in din Chromecast till din TV?

  • Koppla in din Chromecast i ett ledigt HDMI-uttag i din TV. Därefter kopplar du in medföljande strömsladd i din Chromecast respektive i nätadaptern, vilken sedan pluggas in i ett ledigt vägguttag. Starta din TV och välj den HDMI-ingång som du kopplade in din Chromecast på.

Varför är Chromecast fristående enhet?

  • Chromecast kräver att du har en telefon/platta som du ”castar” ifrån, medan Apple TV är en fristående enhet.

Hur går det att skicka material till Chromecast?

  • Från datorer som kör Windows, Mac OS eller Chrome OS går det att skicka material till en Chromecast-mottagare på två olika sätt. För det första går det att göra genom att besöka en Chromecast-kompatibel webbsida (t.ex. Youtube eller Netflix) med webbläsaren Chrome.

Relaterade inlägg: