Vad kostar en anställd unionen?

Innehållsförteckning

Vad kostar en anställd unionen?

Vad kostar en anställd unionen?

Kontant utbetald månadslön upp till 29 750 kronor kostar 0,08 procent. På överstigande lönedelar som är mellan 29 750 kronor och upp till 170 500 kronor betalar arbetsgivaren 0,40 procent. På lönedelar som överstiger 42 625 kronor betalar arbetsgivaren 1,10 procent.

Vad är en hängavtal?

Ett hängavtal betyder att en arbetsgivare har slutit kollektivavtal direkt med ett fackförbund istället för genom att teckna kollektivavtal med den arbetsgivarorganisation som förhandlar avtalet för arbetsgivarnas räkning.

Har företaget kollektivavtal Byggnads?

Ta reda på om arbetsgivaren har kollektivavtal Det kan du göra bland annat med vår tjänst Kollektivavtalskollen. Om du vill att det företag du arbetar på ska teckna kollektivavtal så kontakta Byggnads i din region för vägledning i hur du går vidare.

Vad kostar det för företaget att ansluta sig till kollektivavtal?

Själva kollektivavtalet kostar inte företaget någonting. Det som kostar är premien för de försäkringar som ingår – försäkringar som ansvarstagande företagare ändå tecknar för sina anställda.

När börjar arbetsgivaren betala in tjänstepension?

Du börjar tjäna in till din tjänstepension från den månad du fyller 25 år tills du är 67 år. Din arbetsgivare sätter in motsvarande 4,5 procent av din månadslön upp till 44 375 kronor (2022). På lönedelar över detta belopp sätter arbetsgivaren in motsvarande 30 procent av månadslönen.

Relaterade inlägg: