Vad kostar det att köra torktumlare?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att köra torktumlare?

Vad kostar det att köra torktumlare?

En nya modell kostar bara cirka 475 kronor om året. Den som kör torktumlaren två timmar i veckan betalar 208 kronor om året i el, medan tvättmaskinen som går fyra timmar i veckan kostar 260 kronor om året.

Är det dyrt att använda torktumlare?

Torktumlaren drar också mycket el, uppemot 2 500 W för äldre modeller. Att torktumla en extra maskin istället för att hänga den kan kosta upp till 7 kWh, varför det finns hundralappar att spara varje år – bara på att hänga ut tvätten under sommarhalvåret.

Vad kostar det att köra torkskåp?

Om du använder ett modernt torkskåp i en timme varje dag blir årskostnaden ca 330 kronor (200 torkningar per år). Det kallar vi energiekonomiskt. Med ett torkskåp slipper du störande dunkdunkdunk-ljud från en torktumlare halva natten.

Hur mycket kostar tvätta?

Lägg till kostnader för tvättmedel på ca 1,30 kr per tvätt och vatten på ca 80 öre så blir den totala kostnaden för varje tvätt i 60 grader 2,80 kr. Skatt och elnätsavgift tillkommer (men debiteras av ditt nätbolag). Kör du istället tvätten på 40 grader halveras energimängden vilket totalt blir 2,45 kr.

Vad kostar det att köra diskmaskinen?

Här är listan över vad hemmets maskiner kostar: Diskmaskinen: En timme om dagen. 766,50 kronor per år.

Vad kostar det att tumla?

Elkostnaden för att torka tvätt i tumlaren är cirka 1,50 kr per kilo. Många torktumlare rymmer 6 kg vilket ger en elkostnad på 9 kr per torkning.

Vad kostar det att ha på ugnen?

Att värma upp en rumstempererad elektrisk ugn till 200 ºC förbrukar snabbt 0,5 kWh medan att hålla denna temperatur i en hel timme bara förbrukar 0,6 kWh. Se till att både spisplattorna och kokkärlen är redan. Smutsiga spisplattor och bottnar kan öka elförbrukning med 20%.

Hur mycket kostar det att köra torktumlare?

Det finns ingen energimärkning för torkskåp men nedan beskrivs hur mycket energiåtgång ett torkskåp har. De mest energieffektiva värmepumpskåpen drar så lite energi som ner till 0,3 kWh per kilo tvätt, vilket motsvarar ca 1 kr för en full tvättmaskin.

Hur länge ska kläder vara i torkskåp?

Torkskåpet har en begränsad volym vilket innebär att torkningsprocessen sker snabbt och effektivt. Beroende på vilken typ av plagg man väljer att torka så tar det lite drygt en timme att torka ett fullt skåp med väl centrifugerad tvätt.

Vad är en torktumlare rätt för dig?

  • Då är en torktumlare helt rätt för dig! En stor fördel med torktumlare är dessutom att de räddar ditt hem från fukt motsvarande ca 400 liter vatten per år, om man jämför med att torka tvätten på en torkställning. Dessa 100-tals liter vatten kan göra stora skador i huset när det gäller mögel och fukt.

Vilka Torktumlare är bäst i test?

  • I de tester som är utförda under 2010-talet är det framför allt tre tillverkare som utmärker sig positivt genom att återkommande få toppresultat och bli utsedda till bäst i test. De tillverkare som enligt experterna gör de bästa torktumlarna just nu är Bosch, Miele och Siemens.

Hur mycket kostar en torktumlare i Enemo?

  • Du kan även välja att få din torktumlare installerad eller om du vill att de tar tillbaka din gamla torktumlare, när de lämnar den nya hos dig. 5999 kronor är det lägsta priset för torktumlaren bland butikerna just nu! eNemo säljer torktumlaren för 6199 kronor när du klickar här, då ingår även frakten hem till dig.

Relaterade inlägg: