Är infravärme dyrt?

Innehållsförteckning

Är infravärme dyrt?

Är infravärme dyrt?

Priset på gasolvärmare varierar beroende på storlek och modell, och kostar mellan 700-10 000 kronor. Driftskostnaden för gasolvärmare är förhållandevis låg om man jämför med infravärmare, men de är desto dyrare i inköp.

Hur stor infravärmare behövs?

Eftersom strålarna från elementen endast har kraft att värma över den yta som strålarna når, behöver du i princip lika många infravärmare som ytan är lång och bred. De flesta sittgrupper både på balkong och i trädgården är begränsade till ett bord med normalt 4-5 sittplatser.

Hur mycket värmer en terrassvärmare?

Terrassvärmaren kan dessutom användas både i ett fast och i ett oscillerande läge där den roterar 80 grader. Två effektlägen 450W eller 900W gör att den kan värma upp en yta om cirka 10-12kvm. Ett tippskydd som slår av värmaren om den skulle välta tackar vi för. Lampan har en brinntid upp till 5 000 timmar.

Hur mycket värmer en infravärmare?

Hur stor yta värmer en terassvärmare?
EffektRumsstorlek
500 Wmax 7-10 kvm
1000 Wupp till 15 kvm
1500 Wupp till 20-25 kvm
2000 Wupp till 35 kvm
BE

Är infravärme bra?

Infravärmare är ett väldigt bra alternativ för mindre ytor eftersom de ger en skön värme och är tysta till skillnad från en värmefläkt där vissa modeller kan låta en del. För att en värmefläkt ska vara effektiv för att värma upp en balkong behöver balkongen definitivt vara inglasad.

Vad kostar terrassvärmare?

Opranic Eco 1200-2300W - Prisvärd terrassvärmare
Pris
1639:-Besök
1639:-Besök
1790:-Besök

Hur mycket värmer en gasolvärmare?

Snabb värme En gasolkamin kan vara ett annat bra alternativ för dig som vill värma upp uterummet snabbt. De flesta gasolkaminer har en effekt på omkring 4000 W vilket gör att du snabbt har värme när du behöver det.

Hur stor yta värmer en infravärmare?

Uppvärmningsyta för terrassvärmare och infravärmare Generellt sett brukar varje värmare värma upp en yta mellan 6-10m2 men det är ju flera faktorer som påverkar detta. Bland annat vilken värmare som du väljer och hur den placeras, hur rummet ser ut som ska värmas upp, vind, väggar mm.

Vilken typ av infravärmare är bäst?

  • Terrassvärmare Hortus Vägg 500/1000/15-352 — BÄST I TEST INFRAVÄRMARE. ...
  • Ozona Heatflow Beat — BÄSTA PREMIUMVAL. ...
  • Ozona Heatflow. ...
  • Veito Blade 2000 W. ...
  • Infravärmare Ozona HeatStream Med Fjärrkontroll. ...
  • Veito CH1800 XE. ...
  • Hortus Terrassvärmare Bordmodell 1200/2100W. ...
  • Termo Terrassvärmare Venedig.

Vilken är den bästa Terassvärmaren?

Terrassvärmare bäst i test 2021 Vinnare är ingen mindre än gasolvärmaren Sunwind Antracit. Utöver de testvinnarna som finns med i detta test finns det även andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Landmann, Hortus och Termo. Sunwind Antracit är en terrassvärmare som drivs av gasol.

Relaterade inlägg: