Vad är Trafikservering?

Innehållsförteckning

Vad är Trafikservering?

Vad är Trafikservering?

Serveringstillstånd som avser servering i inrikes trafik på fartyg, luftfartyg eller järnvägståg (trafikservering), meddelas dock av den kommun där det företag som vill bedriva serveringen har sitt säte, eller där den person som vill bedriva serveringen har sin hemvist.

Hur får man ett alkoholtillstånd?

För att ett serveringstillstånd ska du:

  1. vara minst 20 år,
  2. vara personligt lämplig,
  3. vara ekonomiskt lämplig, och.
  4. ha tillräckliga kunskaper om alkohollagen och anslutande föreskrifter.

Hur blir man av med alkoholtillstånd?

Det är kommunen som beviljar och återkallar serveringstillstånd. Den som har ett serveringstillstånd (du i detta fall) kallas tillståndshavare. Enligt 9 kap. 18 § alkohollagen ska en kommun återkalla ett serveringstillstånd om tilståndshavaren brutit mot alkohollagen eller andra regler som gäller för tillståndet.

Vem utfärdar alkoholtillstånd?

Serveringstillstånd, vanligen kallat Utskänkningstillstånd, är i Sverige ett tillstånd utfärdat av de lokala myndigheterna för att servera alkoholdrycker såsom öl, vin och sprit på till exempel restauranger och barer (så kallad utskänkning).

Vad är syftet med alkohollagen?

Alkohollagens syfte är att begränsa alkoholens skadeverkningar. Människors hälsa går före ekonomiska intressen och alkoholdrycker ska serveras återhållsamt. Alkohollagen (SFS 2010:1622) finns på Riksdagens webbplats.

Relaterade inlägg: