Vad krävs för att bli naprapat?

Innehållsförteckning

Vad krävs för att bli naprapat?

Vad krävs för att bli naprapat?

Utbildningen till naprapat omfattar 4 års heltidsstudier vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter fullgjord naprapatexamen samt ett års handledd tjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård ansöker man om legitimation hos Socialstyrelsen.

Hur går det till hos en kiropraktor?

Du som har ont i till exempel nacke, axlar och rygg kan få behandling med kiropraktik och naprapati. Behandlingen sker manuellt, alltså med händerna, men även genom rådgivning och träning. Ofta inleder terapeuten behandlingen med händerna, men det ingår även rådgivning och träning.

Hur många kiropraktorer finns det i Sverige?

Kiropraktorer som är utbildade i Sverige är anslutna till branschorganisationen Kiropraktiska Föreningen i Sverige, KFS]. KFS har cirka 350 praktiserande medlemmar.

Vad behöver man plugga för att bli kiropraktor?

Utbildningen omfattar både teoretiska ämnen och praktiska moment. Ämnen som ingår i utbildningen är bland annat anatomi, fysiologi, biokemi, sjukdomslära, biomekanik, radiologi, ortopedi, diagnostik, neurologi och forskningsmetodik.

Är naprapat bättre än kiropraktor?

Hos naprapaten får du ofta möjlighet till dessa behandlingstekniker: Ledjustering, mobilisering, triggerpunktsbehandling, dry needling (muskelakupunktur), hjälp med rehab-övningar. Kiropraktorer jobbar som naprapaten med ledjusteringar, och har även kompetens på mjukdelsbehandling.

Är kiropraktor legitimerad?

Du kan utbilda dig till kiropraktor både utomlands och i Sverige. Utbildningen är som regel fem år och innehåller både teori och praktik. I Sverige är yrkestiteln kiropraktor skyddad och får därför endast användas av den som innehar legitimation.

Relaterade inlägg: