Vilket land ligger Burj Khalifa i?

Innehållsförteckning

Vilket land ligger Burj Khalifa i?

Vilket land ligger Burj Khalifa i?

Plats: Dubai, Förenade Arabemiraten Burj Khalifa tar också titeln som den högsta strukturen i världen tillbaka till Mellanöstern; den stora pyramiden i Giza brukade hålla titeln för fyra årtusenden sedan.

Hur många våningar har Burj Al Arab?

56Burj Al Arab / Våningar

När invigdes Burj Khalifa?

4 januari 2010Burj Khalifa / Öppnade Ett ingenjörskonstens mästerverk och en symbol för staden Dubais arkitektoniska själ. Den svindlande byggnaden höjer sig 828 meter upp i luften bredvid Dubai Mall och har lockat till sig besökare från hela världen sedan invigningen 2010.

Vilket år byggdes Burj Khalifa?

6 januari 2004Burj Khalifa / Byggstart

Vad väger Burj Khalifa?

Burj Khalifa (arabiska: برج خليفة Burǧ Ḫalīfah, 'Khalifatornet') är en skyskrapa i Dubai i Förenade Arabemiraten som är 828 meter hög och har 163 våningar, och som därmed är både världens högsta byggnad och världens högsta byggnadsverk (inkluderat kommunikationsmaster).

Kan man bo i Burj Khalifa?

Skyskrapan är otroliga 828 meter högt och de 39 första våningarna utgörs av ett hotell Designat av Armani. Och precis som allt annat i Dubai är hotellet exklusivt. Det märks inte minst på priset. Enligt resesajten Bortabra.se kostar det billigaste rummet 7.800 kronor per natt.

Relaterade inlägg: