Måste jag betala tillbaka CSN?

Innehållsförteckning

Måste jag betala tillbaka CSN?

Måste jag betala tillbaka CSN?

Om du har fått pengar av CSN som du inte hade rätt till, måste du betala tillbaka dem. Då får du ett återkrav. Det kan exempelvis bero på att du har avbrutit dina studier eller haft ogiltig frånvaro. Här hittar du information om kostnader, regler och vad som händer om du inte betalar.

När ska man betala tillbaka studielån?

När börjar du betala? Om det är första gången du tagit studielån börjar du betala tillbaka tidigast sex månader efter att du hade studiestöd. När det är dags att börja betala får du ett brev från CSN med en betalningsplan och ett eller flera inbetalningskort.

Hur betalar jag tillbaka Försäkringskassan?

Om du inte kan betala hela beloppet på en gång kan du komma överens med oss om en avbetalningsplan. Det gör du enklast genom att logga in på Mina sidor. Du kan inte ansöka om en avbetalningsplan förrän du har fått ditt beslut där det står hur mycket du ska betala tillbaka och när förfallodatumet är.

Kan man pausa CSN under föräldraledighet?

Arbetslöshet och föräldraledighet ger dig ingen generell rätt att inte betala av på lånet. Du kan däremot ansöka om att få betala mindre, med hänsyn till din sammanlagda inkomst för hela året. Den ansökan gör du i Mina sidor här på csn.se.

Relaterade inlägg: