Hur många urnor får plats i en grav?

Innehållsförteckning

Hur många urnor får plats i en grav?

Hur många urnor får plats i en grav?

Urngravar finns på samtliga kyrkogårdar i Sverige. Varje grav har plats för 4-9 urnor och i många fall finns således redan en urngrav där den avlidne vill ligga.

Vad kostar en urna till begravning?

Kremering innebär att den avlidne förbränns och blir till aska. När kremeringen är genomförd måste askan förvaras i någon form av behållare. Vanligtvis placerar krematoriet den avlidnes aska i en mycket enkel form av urna, något som liknar en pappkartong. Ibland är denna kostnadsfri och ibland kostar den runt 100 kr.

Vad kostar en Begravningskista?

Vi leverar prisvärda och billiga begravningskistor. En billig begravningskista i furu kostar hos oss 2.990 kr under förutsättning att man beställer eller bokar en begravning hos oss. Vill du endast köpa en billig begravningskista kostar den 3.990 kr.

Hur många kan begravas i samma grav?

Flera familjemedlemmar kan begravas i samma grav, de rymmer ofta 4 till 9 urnor. Gravrätten gäller i 25 år från sista urnsättningen men kan ofta förlängas i ytterligare 25 år mot en avgift.

Hur många vid Urnsättning?

Endast de närmaste deltar i urnsättningen Men det finns inga egentliga hinder för hur många som får vara med. Vanligast är dock att man vill hålla en enkel liten andakt eller annan ceremoni vid urnsättningen. Ett undantag är självklart om man väljer att avsluta en ceremoni med urna ute vid gravplatsen.

Relaterade inlägg: