Hur högt blir Karlatornet?

Innehållsförteckning

Hur högt blir Karlatornet?

Hur högt blir Karlatornet?

245 m Karlatornet/Height

Hur går det med Karlatornet?

Det återstår 175 meter upp till toppen på svindlande 249 meter. Betongstommen ska vara klar sent våren 2023. – Det här är ett riktigt stort projekt och då är det viktigt att få till en organisation där alla kan arbeta rationellt. Något som är extra utmanande är att vi bygger färdig vartefter, nerifrån och upp.

Hur många våningar ska Karlatornet?

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar.

Hur många våningar kommer Karlatornet att ha?

Här tar du hissen direkt till minglet på den gemensamma takterrassen eller ner till folkvimlet bland butiker och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel. Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad.

Vad händer med Karlatornet?

I samband med detta meddelade Johan Live, kommunikationschef på Serneke, att Karlatornet ska stå klart för inflyttning under den senare delen av 2022. Bygget av Karlatornet återupptogs den 18 december 2020 då fastighetsbolaget Balder presenterades som en ny medfinansiär och man räknar med inflyttning 2023.

Vad kallar göteborgarna Karlatornet?

Karlatornet beräknas med 245 meter som högsta höjd bli Sveriges, liksom Nordens högsta byggnad, och passerar därmed Turning Torso i Malmö. Byggnaden ligger i Stora Hamnkanalens förlängning....Karlatornet[redigera | redigera wikitext]
Karlatornet
PlatsLindholmen, Hisingen, Göteborg
Högsta höjd245 meter

Relaterade inlägg: