Är det svårt att byta stereo i bilen?

Innehållsförteckning

Är det svårt att byta stereo i bilen?

Är det svårt att byta stereo i bilen?

Det behöver inte vara svårt att byta stereo. Kablar och tillbehör som används vid installationen baseras på vilken bil och årsmodell man har. Lösningarna är ofta extremt lätta att montera, där ett enkelt kablage kopplas mellan bilen och stereons kablar.

Vilka högtalare passar i min bil?

Vad passar i din bil? Klicka på respektive bilmärke för att hitta din bilmodell. Här hittar du adapterkablar, monteringsramar, högtalaradaptrar och många andra tillbehör som kan behövas vid installationen i din bil. Här kan du även hitta modellanpassade högtalare och AUX / iPhone / USB adaptrar.

Kan man byta högtalare?

– Det går exempelvis att byta högtalare. Många vill ju ha mer bas, men det är oftast bara yngre som bygger om hela bagageutrymmet till en baslåda. Familjer vill inte gärna bli av med hela bagaget, därför finns det många modellanpassade lösningar där ljudsystemet byggs in.

Hur man kopplar in högtalarna i bilen?

Signal-/RCA-kabel Lågnivåkabeln skall dras minst 30 cm från strömkabeln för att inte störningar skall uppkomma och man drar fördelaktigt strömkabel och lågnivåkabel på varsin sida i bilen. Lågnivåkabeln består av två signalkablar (höger- och vänstersignal) och vanligtvis en remotekabel.

Hur byter man stereo?

byter du stereo steg-för-steg

  1. Koppla ur batteriet. Det allra första du måste göra är att koppla ur batteriet. ...
  2. Demontera den gamla stereon. När bilen är strömlös är det dags att börja demontera den gamla stereon. ...
  3. Montera den nya stereon. Nästa steg är att montera den nya stereon.

Hur får man ut en bilstereo?

ta ut pinnarna och klipp små jack längst ut ca 1,5mm in på pinnarna. när du sedan trycker in pinnarna hör du klick ljud. då kan du dra ut stereon om det bråkar så tar du en sida i taget så de släpper ifrån sina fästen bäst är om du kan dra i pinnarna.

Relaterade inlägg: