Vad kostar det att byta kamkedja på Saab 9-3?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att byta kamkedja på Saab 9-3?

Vad kostar det att byta kamkedja på Saab 9-3?

Svar: Om du sköter service och oljebyten noga kan kamkedjan säkert fungera utan problem i 20.000 mil eller mer. Med tiden kan den bli lite slak och börja rassla men en verkstad kan mäta upp hur den är spänd. Behöver kedjan bytas kommer kostnaden – för en vanlig tvålitersmotor – att hamna på cirka 10.500 kr.

Vad kostar det att byta kamkedja på Saab 9 5?

Byte av kamkedja kostar över 10 000 kr på verkstad och om du byter själv så får du räkna med mellan 3-4000 kr för alla delar.

Vad kostar byta kamkedja?

Ett kedjebyte är ett omfattande jobb som kan gå på uppåt 30 000 kronor. Flera andra komponenter måste bytas samtidigt och jobbet tar många (dyra) timmar i en märkesverkstad. Det är alltså bäst att köra på och hoppas på det bästa. Om kamkedjan sträcks tänds varningslampan för motorfel.

Hur lång TiD tar det att byta kamkedja?

Enligt Bilia tar jobbet 6 timmar och 48 minuter och kostar 13 698 kronor. Men alla verkstäder är inte lika dyra.

När ska man byta kamrem på Saab 9-3?

För både Saab 9-3 TiD och TTiD rekommenderas som längsta intervall för byte av kamaxelrem tio år eller 15 000 mil, det som kommer först.

Är det kamkedja på Saab 9-3?

Svar: Saabs ingenjörer var stolta över sina motorer och menade att det aldrig skulle behövas något kamkedjebyte under bilens livslängd, men uppmanade bilägarna att låta verkstaden kolla kedjans spänning vid ordinarie service. Det finns inget angivet bytesintervall för Saabmotorernas kamkedjor.

När ska man byta kamrem på Saab 9 3?

SVAR: För både Saab 9-3 TiD och TTiD rekommenderas som längsta intervall för byte av kamaxelrem tio år eller 15 000 mil, det som kommer först.

Kan man byta kamkedja själv?

Oftast ska du inte behöva byta ut kamkedjan i din bil. En kedja som går sönder beror oftast på en skada som orsakats av för lite smörjning av olja. Om kamkedjan skulle gå sönder är det viktigt att du låter en pålitlig verkstad ta på sig jobbet.

Relaterade inlägg: