Vad är Intersexpersoner?

Innehållsförteckning

Vad är Intersexpersoner?

Vad är Intersexpersoner?

Den som är intersexperson har en medfödd variation i sin könskaraktäristika som inte stämmer överens med hur en typiskt kvinnlig eller typiskt manlig kropp förväntas vara. Att vara intersexperson är inte detsamma som att vara transperson.

Hur många procent är intersex?

Beroende på hur man definierar intersex kommer man fram till lite olika siffror, när man uppskattar hur vanligt det är med intersexvariationer. En vanlig uppskattning är att 0,5–2 procent av alla barn som föds har någon form av intersexvariation.

Är Hemafroditer?

Hermafrodit är en individ som är tvåkönad. Ordet hermafrodit kommer från grekisk mytologis namn på Hermafroditos, sonen till de grekiska gudarna Hermes (man) och Afrodite (kvinna).

Vem var den första transpersonen?

En av de första kända transpersonerna tros vara den romerska kejsaren Heliogabalus (eller Elagabalus), född omkring 203 i Emesa, Syrien. Enligt historieskrivaren Cassius Dio hade Heliogabalus en längre relation med sin manliga slav Hierocles och refererade till honom som sin man.

Vad menas med hbtq personer?

Hbtqi är ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

Relaterade inlägg: