Kan man se sin journal?

Innehållsförteckning

Kan man se sin journal?

Kan man se sin journal?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in. ... Efter det har du i princip alltid rätt att läsa din egen journal.

Kan man se sin tandläkar journal?

Från och med tisdagen den 8 december kan du som är patient hos Folktandvården ta del av din tandvårdsjournal, via e-tjänsten 1177 Journalen. Det innebär att du kan läsa journalanteckningar från besök du har varit på hos oss från och med den 1 december 2020.

Varför kan jag inte se hela min journal?

Varför syns inte anteckningar från mitt besök? Ibland dröjer det ett par dagar eller någon vecka innan du ser din anteckning i Journalen. Det kan bero på att läkaren har dikterat besöket, det vill säga att läkaren har talat in text som sedan ska skrivas in i din journal.

Hur kan man se sin Förlossningsjournal?

Svar

  1. Tack snälla alla för svar! ...
  2. Bara att ringa till förlossningen/kvinnokliniken på sjukhuset så skickar de hem den till dig. ...
  3. FamS9: Jag fick också min förlossningsjournal i pappersform när jag kom till BB, som även andra skrivit. ...
  4. Jag fick också papper på BB.

Har man rätt att läsa sin egen journal?

  • ” I princip har man alltid rätt att läsa sin egen journal efter att läkaren, eller den som har hand om journalen, gjort en prövning. Man har rätt att läsa journalen i lugn och ro och skriva av uppgifterna. Man kan få en kopia av journalen, då får man vanligtvis betala kopieringskostnaden.

Vilka sätt kan du läsa journalen på?

  • Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in.. Du kan också kontakta det ställe där du har behandlats om du vill läsa din journal.

Vad ska en patientjournal innehålla?

  • Enligt lagen ska en patientjournal alltid innehålla följande information: Den ska innehålla uppgifter om din identitet, oftast namn och personnummer. Enda undantaget är om du gör ett hiv-test. Då har du rätt att vara anonym.

Relaterade inlägg: