När försäkrar man valpkullen?

Innehållsförteckning

När försäkrar man valpkullen?

När försäkrar man valpkullen?

Du tecknar försäkringen för hela valpkullen när valparna är födda fram till tolv veckor gamla, senast på leveransdagen. Försäkringen träder i kraft tidigast då försäkringen är tecknad gällande veterinärvårdsförsäkringen. Då det gäller livförsäkringen träder den i kraft tidigast när valparna är fyra veckor gamla.

Vad täcker en dolda fel-försäkring hund?

Enligt konsumentköplagen är en person som sålt en valp skyldig att ersätta köparen för dolda fel som uppkommer hos hunden. ... Exempel på dolda fel hos hund är vattenskalle, missbildningar av inre organ och kongenitalt diafragmabråck. Dolda fel-försäkringen består av två delar; livförsäkring och veterinärvård.

Vad är Avelsförsäkring?

Att ha avelsförsäkring är en trygghet för dig som är uppfödare när avelsplanerna inte går som du tänkt. Den ger dig som uppfödare också skydd om du säljer en valp med ett dolt fel. Med våra avelsförsäkringar kan du bland annat få ersättning för fertilitetsutredning och veterinärvård för valparna.

Vad innebär dolda fel-försäkring häst?

Vad är ett dolt fel? En medfödd eller senare förvärvad sjukdom eller skada som inte framkommit före försäkringstiden vid en ordinär veterinärbesiktning och som hästen inte har haft något problem med tidigare. ... Den häst som har en dolda fel-försäkring har därför en trygghet även om den inte röntgas.

Vad är Agria extra?

Agria Extra ingår i försäkringen för hästar som är försäkrade i Ridhäst Veterinärvård och Ridhäst Liv och Användbarhet före 30 dagars ålder.

Relaterade inlägg: