Är det värt att köpa en moppe?

Innehållsförteckning

Är det värt att köpa en moppe?

Är det värt att köpa en moppe?

Värnar du om miljön och vill ha en tystgående moped, som är billig i både service och drift, är elmopeden det självklara valet. ... Söker du däremot en sportig moped med bra acceleration, mycket körglädje och inte har något emot att det luktar och ryker lite, är en 2-taktsmotor ett alternativ.

Vad ingår i mopedförsäkringen?

  • Assistans för förare, passagerare och mopedbil ingår i halv- och helförsäkringen. Vår mopedförsäkring har låga självrisker. 0 kr i självrisk på trafikförsäkringen. Mopedbilar blir allt vanligare och det är viktigt med en bra försäkring.

Har du kört en moped enligt lag?

  • Alla som kör moped måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Om du är med i en krock ersätter trafikförsäkringen personskador och skador på annans egendom. Du kan komplettera med en halvförsäkring för ersättning om mopeden blir stulen.

Vad är en moped i klass 1?

  • Mopeder i klass 1 kallas ofta "EU-moped" och de är gjorda för en hastighet av högst 45 kilometer per timme. För att få köra Moped klass 1 måste du minst ha ett AM-körkort. Kom ihåg att ställa på din moped om den varit avställd hos transportstyrelsen. Även en mopedbil är en moped klass I.

Relaterade inlägg: