Vad kostar det att försäkra fritidshus?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att försäkra fritidshus?

Vad kostar det att försäkra fritidshus?

Vad priset tillslut hamnar på för att försäkra sitt fritidshus beror bland annat på hur stor ditt fritidshus är, var det ligger, vilket försäkringsbolag du väljer och hur omfattande försäkring du väljer att teckna. Ett fritidshus på 60 kvadratmeter kan kosta ungefär från 100-400 kronor i månaden.

Vad ingår i en villaförsäkring men inte i en Fritidshusförsäkring?

En försäkring för fritidshus innehåller inte samma delar som en hemförsäkring. Det ingår inget reseskydd, överfallsskydd eller så kallat bortaskydd för lösöre på ytterligare en plats. Bor du permanent i ditt fritidshus behöver du därför en villahemförsäkring och inte en fritidshusförsäkring.

Vad kostar det att försäkra en Kolonistuga?

Fritidshusförsäkring prisexempel För ett fritidshus med en boyta på 60 kvadratmeter, med indragen el och vatten kostar en försäkring allt från 115 kr i månaden till 420 kr.

Måste man ha Fritidshusförsäkring?

Måste man ha en fritidshusförsäkring? Nej det måste du inte. Fritidshusförsäkring kan ge ersättning för skador på ditt fritidshus, din tomt och andra byggnader på tomten, som till exempel friggebodar, förråd och växthus. Det varierar mellan olika försäkringar om det ingår skydd för de saker du förvarar i fritidshuset.

Relaterade inlägg: