Vad kostar det att rengöra gravsten?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att rengöra gravsten?

Vad kostar det att rengöra gravsten?

Priser för en tvätt av gravsten varierar beroende på hur stor gravstenen är. Priserna är från ca 700 SEK och avgiften behöver betalas innan arbetet utförs då vi planerar in samtliga tvättar av gravstenar enligt ett schema för att allt ska bli klart så fort som möjligt under sommarmånaderna.

Hur tar man bäst bort mossa från en gravsten?

Beläggningar av alger, lavar, mossa och smuts kan lätt angripa gravstenens yta. Men även här kan manbort dem med ljummet vatten och en trasa – om man inte dröjer för länge mellan gångerna. Sitter smutsen hårt kan man testa med ett milt rengöringsmedel.

När kan man sätta gravsten?

Leveranstiden är från 4 veckor och uppåt beroende på vilken typ av sten man väljer. Om man haft jordbegravning måste man vänta en tid innan man kan sätta upp en gravsten. Det kan i vissa fall vara lämpligt att vänta ända upp till 1 år. Detta beror på att sättningar i jorden annars kan rubba stenens position.

Hur monterar man gravsten?

Det finns olika sätt att montera gravstenar på. Det vanligast är att man använder sig av en lättbetongssockel en så kallad GRO-sockel. Utöver detta alternativ finns det kyrkogårdar som vill att stenen ska monteras med markdubb, flexia, granitsockel eller på en befintlig nedgrävd balk.

Relaterade inlägg: