Hur mycket kostar det att felsöka bilen?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar det att felsöka bilen?

Hur mycket kostar det att felsöka bilen?

Vad kostar en felsökning av bilen? Det är svårt att estimera kostnaden eftersom den kan vara mer eller mindre komplex att utföra. Ibland kan det vara så att avläsning av felkoderna har ett fast pris hos en viss verkstad. Men ett par hundralappar får man i alla fall räkna med.

Vilken bil är dyrast att reparera?

Dyrast i sammanställningen var alltså BMW 520 men Volkswagen Passat kommer inte långt efter. Därefter följer tre Volvomodeller: XC60, V60 och XC70.

Vad kostar det att ha bilen på verkstad?

Det finns stora skillnader på hur mycket en bilmekaniker tar för en timmes arbete. Undersökning från verkstadsportalen autobutler.se visar att timpriset på verkstäder kan variera från så mycket som 1 300 kronor på några av de dyraste märkesverkstäderna, till 400 kronor på de billigaste lokala verkstäderna.

Vad kostar en motor till en bil?

Priser på motorarbete
BilmärkeGenomsnittsprisMin. - max.
BMW6944 kr210 kr
Ford5510 kr144 kr
Opel5163 kr129 kr
Peugeot4631 kr91 kr

Är BMW dyra att serva?

Genomgången visar att det över tre års tid skiljer sig mer än 4 000 kronor i servicekostnader mellan den dyraste bilmodellen jämfört med den billigaste. Att en dyr bil som BMW 520 kostar mycket att serva är kanske inte så konstigt. Men att en Volkswagen Passat kommer god tvåa efter BMW:n är lite överraskande.

Relaterade inlägg: