Vad kostar en elbil att serva?

Innehållsförteckning

Vad kostar en elbil att serva?

Vad kostar en elbil att serva?

Elbilar kostar mindre än konventionella bilar att serva. Första servicen för en Hyundai Kona Electric kostar 1 274 kronor. Den bensindrivna versionen, Kona 1,0T, kostar 2 369 kronor för motsvarande service. Det är oljebytet som gör skillnad.

Vad kostar det att serva en laddhybrid?

Allra värst i vår granskning är faktiskt hybridbilarna, alltså bilmodeller med bensinmotor och elmotor men som inte kan laddas i uttag. Snittservicekostnaden för våra granskade modeller är nästan 14.000 kronor, att jämföra med bara 5.000 kronor för elbilarna och 12.000 för laddhybriderna.

Vad kostar det att serva en Tesla?

Det finns undantag. Tesla är riktigt dyr att serva. Tesla-verkstaden tar 4 900 kronor för en basservice på en Model X. Model 3 kostar kronor på första servicen (exakt pris är ännu inte fastställt) men har till skillnad från Tesla Model S fördelen att den bara behöver service vartannat år.

Vad servas på en elbil?

Serviceskillnader för motordrivet fordon, elfordon och laddhybrider. Eftersom en elmotor innehåller få rörliga delar betyder det att den har ett lågt servicebehov. Elmotorn saknar motorolja, bränslefilter, kamrem, tändstift och andra delar som normalt kräver regelbunden service för bensin och dieselbilar.

Vad kostar en elbil i försäkring?

Ofta skiljer det en hel del i pris för liknande försäkringar. Just nu kostar en helförsäkring för en Volkswagen 115kW/156HK utanför Stockholm med en körsträcka på 1 5 mil/år mellan 5 kronor per månad i vår jämförelse. Det blir en skillnad på drygt 2 000 kronor per år.

Vad kostar ett batteribyte på Tesla?

Kostnaden för att byta ut ett Tesla-batteri varierar från en Tesla-modell till en annan. Icke desto mindre kommer det att kosta dig ungefär 3 000 till 15 000 dollar. Denna kostnad är inklusive delar och arbetskostnader.

Relaterade inlägg: