Varför kassett i öppen spis?

Innehållsförteckning

Varför kassett i öppen spis?

Varför kassett i öppen spis?

En spiskassett är en mindre spisinsats som kan installeras i en befintlig öppen spis eller kakelugn. Kassetten ger dig möjlighet att effektivisera uppvärmningen på ett billigt sätt – de är dessutom ofta enkla att montera och ger dig bra kontroll över förbränningen.

Vad är en Braskassett?

Braskassetten utnyttjar veden lika effektivt som en modern konvektionskamin. Tack vare den glasförsedda luckan ser man lågorna och glaset sotar inte igen eftersom en varm luftström blåser bort all aska på insidan. Här visar vi hur man monterar en braskassett i en öppen spis.

Hur fungerar en Spiskassett?

En spiskassett fungerar mycket enkelt, du reglerar tillförseln av förbränningsluften till brasan med ett spjäll. I spiskassettens sidor finns luftkanaler där förbränningsluften förvärms, den varma luften sköljer sedan över insidan på glaset och på det sättet minskar sotbildningen på glaset.

Varför Insatskamin?

Många villor med öppen spis i gillestugan kunde snabbt energiförbättras med hjälp av en insatskamin i eldstaden. ... Kaminen värmer dessutom upp murstocken, vilket minskar behovet att elda för uppvärmning jämfört med om du använder en fristående braskamin.

Vilken kamin är bäst i test?

Braskamin gjutjärn bäst i test 2021 Braskamin bäst i test just nu kommer från erkända Contura och heter Contura 856 Style. Contura 856 Style är en braskamin som har fått pris av både RedDot och IF Design Awards för bästa braskamin.

Hur fungerar en Insatskamin?

Beskrivning. Vid förbränning av brännbara material bildas rökgaser som vanligtvis leds ut via en rökgaskanal normalt kallad skorsten. I en kamin eller i rökgaskanalen sitter vanligtvis ett spjäll, som kan stängas när kaminen inte används, så att varm luft förhindras att läcka ut genom rökgaskanal.

Relaterade inlägg: