Hur installerar man en vedpanna?

Innehållsförteckning

Hur installerar man en vedpanna?

Hur installerar man en vedpanna?

Vedpannan ska alltid kopplas ihop med en ackumulatortank, gärna tillsammans med en Laddomat. Med rätt typ av automatik får du en jämn fördelning av värme i huset till en så låg kostnad som möjligt. Du kan sedan välja om du vill köpa färdigkluven ved eller om du själv vill ställa dig och klyva veden.

Hur stor vedpanna ska man ha?

Se till så att pannan uppfyller Boverkets utsläppskrav. Matcha watt mot energibehov, normalstort hus = 25-30 watt. Ju större vedutrymme pannan har, desto mer sällan behöver du elda. Minst 100 liter är att rekommendera.

Hur använder man en vedpanna?

En vedpanna fungerar på samma sätt som oljeeldning. Veden läggs in i pannan där den antänds. Värmen som bildas stiger och värmer upp vattnet som finns i vedpannan. Det varma vattnet pumpas sedan ut i husets element och röken försvinner ut genom skorstenen.

Vilken är bästa vedpanna?

På en första plats finns CTC Vedpanna v40 med inbyggd Lambda system. Denna vedpanna är i toppklass. Med en verkningsgrad upptill hela 92 % är den effektiv och dessutom använder vänlig. Den finns i två olika modeller och är ny på marknaden.

Vilken vedpanna ska jag välja?

På en fjärde plats finns CTC Vedpanna V25 FG den är effektiv och miljövänlig. Och dessutom smidig och användarvänlig. Det är rätt vedpanna för den som vill ha möjligheter. Den kan eldas med ved men även andra typer av bränsle.

Relaterade inlägg: