Vad kostar en varmvattenberedare med installation?

Innehållsförteckning

Vad kostar en varmvattenberedare med installation?

Vad kostar en varmvattenberedare med installation?

Det beror helt på fastighetens förutsättningar och faktorer som exempelvis om det finns elektricitet och vatten framdraget eller om det ska installeras nya vattenrör och eluttag. Mellan tummen och pekfingret kan ett paketpris för installation för en 200 liters varmvattenberedare ligga på ca 15.000kr efter rotavdrag.

Kan man installera varmvattenberedare själv?

Att installera en varmvattenberedare kan bli riktigt dyrt – i alla fall om man väljer att låta en rörmokare göra jobbet. De flesta varmvattenberedare tjänar man därför på att installera själv. Det gäller bara att inte slarva och se till att man följer de grundläggande anvisningarna.

Vad kostar en vattenberedare?

Vad kostar en varmvattenberedare med eller utan installation? En liten varmvattenberedare på 5 liter kostar ungefär 2500 kr medans en stor förrådsberedare på 500 liter kostar cirka 15000 kr.

Vem installerar varmvattenberedare?

Det är lika viktigt att du kontrollerar så att du anlitar en auktoriserad elektriker för den elektriska installationen och så tillika en auktoriserad rörmokare för arbetet att koppla in varmvattenberedaren på vattennätet.

Var placerar man varmvattenberedare?

Varmvattenberedaren ska installeras i ett rum med be- fintlig golvbrunn. Varmvattenberedaren kan monteras vertikalt hängande på plan vägg (med anslutningarna nedåt) eller liggande horisontellt (med baksidan nedåt). Framför/under varmvattenberedaren krävs ett fritt ut- rymme på 200 mm för ev service.

Relaterade inlägg: