Vad kostar en järnspis?

Innehållsförteckning

Vad kostar en järnspis?

Vad kostar en järnspis?

En vedspis ska ju muras in också, så det det är ju inte bara installationen som kostar utan också själva murningsarbetet och materialet till det. Dessutom borde alltsammans väga en del. Vad kostar en spiskåpa? Själva spisen i sig kostar runt 12 000:-.

Hur installerar man en vedspis?

Innan du får installera en eldstad måste du göra en Bygganmälan, vänd dig till Byggnadsnämnden i din kommun eller din återförsäljare som kan hjälpa dig i den processen. Detta gäller även om du avser att installera en insats eller kassett i din befintliga öppna spis.

Vad är en vedspis?

Vedspisen eldas med ved. Den introducerades vid 1800-talets mitt och revolutionerade matlagningen i hemmen. ... Den ger förutom värme för matlagning och bak även värme för uppvärmning. Vanligen är vedspisar tillverkade för maximalt omkring 0,3 meter lång ved.

Får man sätta in en gammal vedspis?

De skärpta kraven innebar förbud mot att installera gamla, renoverade spisar och kaminer, den som vill sätta in en sådan måste välja en nytillverkad, CE-märkt spis, kamin eller panna. Den som redan hade en gammal sådan berördes dock inte – de innebar inte något förbud mot vedspisar.

Relaterade inlägg: