Vad kostar det att göra rent taket?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att göra rent taket?

Vad kostar det att göra rent taket?

Firman Tak & fasadtvätt i Kalmar AB uppger exempelvis på sin hemsida att de tar 2 800 kr inklusive moms och ROT-avdrag för att tvätta ett normalt villatak. Firman LA Takvård visar ett prisexempel på en taktvätt som kostar 7 900 kr, med ROT-avdrag på - 3 200 kr och slutsumma 4 700 kr.

Varför får man mossa på taket?

Det finns även risk att fukten i mossan sprider sig ner till bärverket som pannorna vilar på. Små fläckar är inget problem, men om de börjar täcka större ytor är det dags att göra något åt problemet. För att undvika omfattande renoveringskostnader är det viktigt att mossan tas bort.

När ta bort mossa på tak?

Problemet med frostsprängningar uppstår när vatten trängt ner i pannorna, vilket mossa och lavar hjälper till med. Därför är det klokt att då och då befria ditt tak från påväxten. Det finns tyvärr inget sätt att ta bort mossa från tak som inte innebär handgripligt arbete.

Hur gör man rent Betongpannor?

Det fungerar utmärkt att ta bort mossa och smuts från betongpannorna med högtryckstvätt, och de tar ingen skada av detta. Med speciellt medel (för påväxt av mossa, alger och lav) kan du ge ett viss förebyggande skydd, men jag tror inte att det underlättar rengöringen när du använder högtryckstvätt.

Hur fort växer mossa på tak?

Sot och smuts sköljs bort av regn. Mossa, alger och lav växer fast i taket. Du kan varken sopa, skrapa, tvätta eller spola bort denna påväxt. Deras mikrosopiska rötter och sporer sitter kvar i takpannorna, och så fort de får näring och ljus sätter de igång att växa.

Relaterade inlägg: