Vad kostar det att avveckla ett aktiebolag?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att avveckla ett aktiebolag?

Vad kostar det att avveckla ett aktiebolag?

1) Standardarvode vid frivillig likvidation är 12.500 kr + moms + Bolagsverkets registreringsavgifter 1.650 kr. 2) Egenlikvidation där en ledamot i bolaget själv blir utsedd till likvidator, 8.500 kr + registreringsavgifter.

När ska du starta ett aktiebolag?

  • När du ska starta ett aktiebolag måste du sätta in minst 25 000 kronor i aktiekapital, det kan vara kontanta medel eller i form av så kallad apportegendom). Måste du till exempel ha en dyr kaffemaskin för att kunna driva ditt kafé kan den vara en del av ditt aktiekapital. Apportegendomen måste vara till nytta för bolagets verksamhet.

Hur registrerar jag ett aktiebolag?

  • 1. Hur registrerar jag mitt aktiebolag? Du registrerar aktiebolag hos Bolagsverket och ansöker om F-skatt hos Skatteverket. Bolagsverket tar ut en registreringsavgift medan det är gratis att ansöka om F-skatt hos Skatteverket. 2. Hur många ägare måste man vara i ett aktiebolag? I ett aktiebolag måste det finnas minst en ägare.

Hur väljer du att avveckla ett aktiebolag?

  • Om du vill avveckla ett aktiebolag har du fyra olika sätt att välja på. Det är likvidation, fusion, konkurs och att sälja bolaget. Fusion kräver att du har ytterligare ett aktiebolag att fusionera upp ditt aktiebolag i. Konkurs vill du troligen helst undvika.

Relaterade inlägg: