Vilka behöver SwedSec?

Innehållsförteckning

Vilka behöver SwedSec?

Vilka behöver SwedSec?

SwedSec erbjuder ett licensieringssystem för företag som står under Finansinspektionens tillsyn. Företagen som är anslutna till SwedSec måste följa vårt regelverk, t. ex. att anställda som arbetar med licenspliktig verksamhet måste ha aktiv SwedSec-licens.

Hur länge håller en SwedSec?

Ett godkänt licensieringstest är giltigt i fem år (räknat från dagen då du klarade testet). Du har alltså fem år på dig att ta anställning på ett företag som är anslutet till SwedSec och att företaget ansöker om licens för dig (bl.

Är det svårt att klara SwedSec?

– Jag tyckte att SwedSecs test var tufft. Det var en stor spännvidd mellan frågornas svårighetsgrad, allt från riktigt lätta till rejält svåra. Samtidigt var det inga frågor som förvånade mig, utan innehållet i testet stämde bra överens med utbildningen.

Vad är Bolånelicens?

För privatpersoner. En privatperson som inte är anställd av ett anslutet företag kan inte få licens. SwedSec erbjuder emellertid privatpersoner, som inte är anställda av ett anslutet företag som kan faktureras, möjligheten att skriva ett licensieringstest. Beställningen görs enskilt av testtagaren själv.

Måste man ha SwedSec?

som är anställda i anslutna företag kan bli licensierade. För vissa arbetsuppgifter är licensen obligatorisk, medan andra anställda som är verksamma i Sverige frivilligt kan bli licenshavare. Även inhyrd personal hos anslutna företag kan, under vissa förutsättningar, ha licens.

Vem äger SwedSec?

Föreningen Svensk Värdepappersmarknad, som startade och äger SwedSec, har lanserat en ny webbplats och presenterat en ny logotyp.

Varför SwedSec?

SwedSec-licensieringen – för anställda på finansmarknaden. SwedSec agerar inom så kallad självreglering på finansmarknaden. ... SwedSecs vision är att förtroendet för finansmarknaden ska vara högt. Syftet med licensieringen är att upprätthålla allmänhetens förtroende för de företag som verkar på den svenska finansmarknaden ...

Hur många frågor är SwedSec?

SwedSecs diagnostiska test för bolån innehåller ca 100 testuppgifter fördelade över tre fristående deltest: Produkter och processer. Ekonomi och marknad.

Hur ska man plugga till SwedSec?

Så förbereder vi dig inför Swedsecs licensieringstest

  1. Inleder med ett diagnostiskt prov för att kontrollera förkunskaper.
  2. Heldagskurs med introduktion och där du får börja lära dig grunder.
  3. Därefter lämnas tid till egenstudier via övningsuppgifter.
  4. Under tillfälle två och tre sker fördjupning och därefter repetition.

Hur lång är SwedSec utbildning?

Om du slutar din anställning i det anslutna företaget eller inte längre arbetar med licenspliktig verksamhet kan din licens vara vilande i maximalt fem år innan den förfaller, och då måste du genomföra ett nytt licensieringstest med godkänt resultat för att kunna arbeta med licenspliktig verksamhet på ett SwedSec- ...

Relaterade inlägg: