Vad är det för smak på årets glögg?

Innehållsförteckning

Vad är det för smak på årets glögg?

Vad är det för smak på årets glögg?

Nu avslöjas årets smak vara apelsin och Blossa har hittat inspiration i Valencia. Här finns nämligen några av Europas mest storslagna apelsinodlingar och frukten har blivit en av stadens viktigaste kulturskatter. Blossa 21 är baserad på en vit starkvinsglögg och kommer passa ypperligt till övriga julsmaker.

Vad är årets glögg 2021?

Blossa 21 Valencia2021 Kryddig, söt smak med inslag av kardemumma, apelsin, kanel, kryddnejlika, ingefära och pomerans.

Vad kostar årets glögg på Systembolaget?

Åre Glögg Rödvinsglögg Ekologisk (93919), EKO Domaine Wines Sweden AB, Sverige Sverige, 69 kr för 750 ml. Tetra. Söt, choklad, mörka frukter, spänstiga russin.

Hur serveras årets glögg?

Glöggen är baserad på vit starkvinsglögg och förutom apelsinskal och apelsinblom är den smaksatt med klassiska glöggkryddor. Den passar lika bra att servera varm som kall. Garnera gärna med en apelsinskiva vid servering. Ett annat tips är att använda glöggen som marinad till en dessert.

Vad innehåller årets glögg?

Årets glögg 2021 Smakerna spänner från klassiska kryddningar till lite mer ovanliga. Du hittar glögg med smak av saffran, lingon, hallon, körsbärspralin och älgört.

När kan man köpa Blossa 2021?

kan du köpa Blossas årgångsglögg 2021 i butik Blossa 21 Valencia är en starkvinsglögg och finns i Systembolagets beställningssortiment från den 29 september. Den har en alkoholhalt på 15 volymprocent och priset är 125 kronor för 750 milliliter. Sedan 2003 har Blossa lanserat en ny smak inför varje vintersäsong.

När kan man köpa Blossa glögg?

– Den söta och friska smaken balanseras med en hint av beska som slutligen gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande. 2021 års Blossaglögg finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 29 september.

När kan man köpa årets glögg?

Men vad det blir för smak på årets glögg återstår fortfarande att se. Tanken var att årets glöggsmak skulle ha avslöjats och börjat säljas redan i morgon, den 15 september – men nu väljer Blossa att avbryta hela lanseringsplanen och skjuta upp produktsläppet till slutet av månaden.

Relaterade inlägg: